La Barcelona monumental en 3D

catedral 3dL’Institut Cartogràfic de Catalunya és el responsable de que es pugui visualitzar la capa d’edificis en 3D que apareix a Google Earth com a “Gray 3D buildings”. El nivell de detall resulta la seva principal limitació com s’aprecia a la imatge, contrastant la definició dels edificis del voltant amb la imatge de la Catedral feta amb l’eina Google 3D Warehouse, un lloc web que acompanya Google SketchUp on els modeladors poden pujar, descarregar i compartir models tridimensionals, que poden ser incorporats a Google Earth amb extrema facilitat. El mateix IGC té un experiment en fase beta de tots els edificis de Barcelona en 3D.
El cas és que existeix un visor que permet veure els models individuals des del navegador i jugar amb la figura 3D. També trobem autors com en mterreu3 -un especialista en representar la Barcelona monumental a partir dels seus edificis més emblemàtics- Aquí la seva galeria sencera de la que us avançem dos vistes:l’esmentada Santa Maria del Mar i l’emblemàtic temple de la Sagrada Família.



SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>